Motorvakantie? De do’s en don’ts op een rijtje!

Door de coronacrisis hebben enorm veel mensen besloten om dit jaar tijdens de schoolvakanties geen tripjes naar het buitenland te maken. Indien ze toch door Europa besloten te reizen, lieten ze het vliegtuig voor wat het was en gingen ze op zoek naar alternatieve vervoersmiddelen. Hiermee is ook de populariteit voor de motorvakantie weer sterk toegenomen. En dat verbaast ons helemaal niets. Want ook als er geen maatregelen aan de vakanties waren verbonden, heeft de motor al snel onze voorkeur. Op je caferacer stappen en wel zien waar je uitkomt. Er gaat toch niets boven dat gevoel van ultieme vrijheid?

Toch is het plannen van een motorvakantie niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel dingen waar je bij stil moet staan, alvorens je de vakantie kunt starten. In dit artikel zetten we de belangrijkste do’s en don’ts op een rijtje.

Do: keuzes maken

Hoewel motorrijden een ontzettend fijn gevoel geeft, heeft het natuurlijk ook wel een aantal nodig. Zo beschik je maar over heel weinig opbergruimte. En zeker wanneer je op vakantie gaat is dat natuurlijk niet altijd even prettig. Besef echter wel dat je – wanneer je wekenlang rondrijdt – niet heel veel nodig hebt. Je zal immers ook niet veel meer kleding dragen dan je motorpak. Voor die paar keer dat je buiten de motorfiets om rondloopt, kun je wel een paar setjes meenemen. Dit betekent echter niet dat je een gehele garderobe of schoenencollectie moet inpakken.

Kortom, maak zoveel mogelijk keuzes. In de worst case scenario vergeet je enkele dingen. Maar zeg nou zelf, de meeste spullen kun je ook eenvoudig onderweg aanschaffen. Wees daarom zeker niet te bang dat je te weinig meeneemt. Vrijwel alles is te koop. Less is more.

Do: breng je motor naar een garage

Voorafgaand aan de vakantie is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je motorfiets in topconditie is. Breng hem daarom vooral even langs bij de garage om een standaard check uit te voeren. Ook wanneer je de nodige veranderingen aan wilt brengen is het slim om dit alvast voor de vakantie te doen. Gashendels kopen bij Caferacerwebshop kost echt niet zoveel tijd, maar kan er wel voor zorgen dat het comfort op de motor hoger wordt. Laat tevens essentiële onderdelen zoals de knipperlichten en banden zorgvuldig controleren. Indien nodig kun je nog nieuwe banden of knipperlichten van Caferacerwebshop.com aanschaffen. Wees op alles voorbereid! 

Don’t: enorm overdrijven

Als je een weekendje met de motor op vakantie gaat is het ook weer niet verstandig om te veel te overdrijven. Je gaat gewoon genieten van een aantal heerlijke daagjes terwijl je hetgeen doet waar je zo van houdt. Hier hoeft echt geen heel draaiboek aan te pas te komen. Geniet van de vrijheid en wees ook eens impulsief in het maken van beslissingen. Dat maakt de vakantie juist leuk. Je wil ook niet dat al het plezier van het reizen verdwijnt omdat je alles in de puntjes geregeld wilt hebben. Voorbereid zijn is goed, maar overdrijf het niet.

Don’t: minder aan jezelf denken

Je kan nog zoveel reisdoelen in gedachten hebben, maar het moet wel realistisch blijven. Je kunt niet verwachten dat je in enkele dagen tijd door heel Europa toert. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Denk daarom goed aan jezelf. Zorg voor voldoende rust tussendoor en slaap minimaal acht uur per nacht. Je wil natuurlijk niet dat je reactievermogen door vermoeidheid aangetast wordt. Dit levert uitzonderlijk gevaarlijke situaties op.

Net zoals je zeer voorbereid voor een db killer kopen Caferacerwebshop koos, moet je je nu ook alvast uitvoerig voorbereiden om goed aan jezelf te blijven denken. Regel slaapplaatsen onderweg, neem voldoende pauzes en neem genoeg hapjes en drankjes mee. Zo wordt de motorvakantie nog leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *