4 tips om kinderen meer te laten schrijven

De digitalisering van onze samenleving is voor de jongere generatie onder ons niets nieuws. Zij kunnen zich niet voorstellen hoe het leven voor het internet was. Toen je nog niet continu met de wereld in contact stond via je smartphone, tablet of laptop. Toen je op school nog gewoon met een vulpen schreef. En dat een vulpen kopen bij Pwakkerman.com echt een enorme mijlpaal was. Inmiddels wordt zelfs lesmateriaal gedigitaliseerd. Hierdoor zijn kinderen minder gaan schrijven met pen en papier. Hoewel dit nog wel in mindere mate wordt gestimuleerd op school is dit veel minder dan voorheen. Bovendien zien we ook maar weinig kinderen die schrijven wanneer ze thuis zijn. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Schrijven met pen heeft namelijk ontzettend veel voordelen voor het menselijk brein. Deze wordt gestimuleerd om meer verbindingen te leggen, waardoor men tijdens het schrijven beter kan onthouden, de fijne motoriek beter zal worden en de creativiteit wordt geprikkeld. Wil jij jouw kinderen meer laten schrijven? Wij geven je 4 tips om dit te stimuleren.

1.     Geef het goede voorbeeld

Je kunt niet verwachten dat je kind vol enthousiasme gaat schrijven als je zelf niet het goede voorbeeld geeft. Hoe kun je verwachten dat hij of zij wel notities met pen schrijft als jij dit simpelweg in je smartphone plaatst? Maak daarom het verschil en laat een Parker pen graveren. Zo beschik je over een uitstekend hulpmiddel die het nog leuker en interessanter maakt om te schrijven.

Laat zien dat je niet alleen boodschappenlijstje maakt met pen en papier, maar dat je ook je creativiteit de vrije loop kunt laten. Door het goede voorbeeld te geven is de kans groot dat je kind ook geprikkeld wordt om zelf te schrijven.

2.     Doe een mooie (vul)pen cadeau

Lekker schrijven lukt pas echt wanneer je kind over het juiste schrijfgerei beschikt. Bovendien maakt het schrijven ook nog eens veel leuker wanneer je van een mooie pen geniet. Kies er daarom voor om je kind een mooie vulpen cadeau te geven. Met een mont blanc pen van Pwakkerman wordt schrijven niet alleen een stuk leuker, maar ook nog eens gemakkelijker. De pen ligt fijn in de hand en zorgt ervoor dat het handschrift van je kind een stuk soepeler zal worden. Leren schrijven met vulpen is van essentieel belang voor het verbeteren van de fijne motoriek.

3.     Geef positieve feedback

Wanneer je kind het erg moeilijk vindt om te schrijven, heeft deze voldoende aanmoediging nodig om het door te zetten. Je wil namelijk voorkomen dat je kind een afkeer krijgt tegen schrijven met een vulpen lamy. Blijf daarom bij je kind zitten en geef waar nodig nuttige tips. Probeer negativiteit zoveel mogelijk te vermijden, maar stimuleer je kind om meer dingen te proberen. Hoe positiever jij bent, hoe leuker hij of zij het schrijven zal vinden. In plaats van ideeën af te wijzen, kan je hem ook helpen om met nieuwe dingen te komen. Denk goed na voordat je wat zegt en bepaal de juiste strategie om jouw kind op weg te helpen.

4.     Ga naar buiten met pen en papier

Toegegeven, er zijn maar weinig kinderen die er echt op zitten te wachten om rustig aan een bureautje plaats te nemen en simpelweg wat te brainstormen. Zeker niet op jonge leeftijd. Verwacht daarom niet teveel van je kind, maar reik hem ideeën aan om het leuker te maken. Ga bijvoorbeeld naar buiten en neem pen en papier mee. Onderzoek wat er buiten allemaal is en laat hem vragen opschrijven. Zo leer je hem creatief met taal omgaan en leert hij ook de waarde van het geschreven woord. Een Waterman pen kopen bij www.pwakkerman.com is straks iets waar jullie samen van kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *