Leren motorkleding kopen?

Ben je op zoek naar de juiste uitrusting voor het motorrijden? Voor het kiezen van de juiste uitrusting zul je allereerst moeten vaststellen welke rijstijl jij hebt en op basis daarvan de juiste kleding en integraal helm kopen bij Champion Helmets.

Wat voor motorrijder ben jij precies?

Om te bepalen wat voor type motorrijder je precies bent kun je jezelf een aantal vragen stellen. Denk hierbij of je op het circuit wilt gaan rijden, wil je alleen in bepaalde seizoenen rijden en hoe wil je de motorkleding gaan gebruiken? Bij het kopen van leren motorkleding moet je weten dat je dit namelijk niet zomaar gedragen kan worden in de winter. Onder de 14 graden wordt dit namelijk al erg koud. Sommige pakken worden echter wel voorzien van een uitneembaar en waterdicht membraan om je zoveel mogelijk te beschermen. 

motorcross

Lichaamsbouw 

Bij het kiezen van de motorkleding dien je ook rekening te houden met de lichaamsbouw. Elk merk heeft uiteraard een wat andere pasvorm. Wanneer je bekend bent met motorkleding weet je wel ongeveer hoe de pasvorm van de motorkleding is. Je zult deze uiteindelijk altijd moeten passen. Dit kun je doen in de winkel of door je motorkleding te bestellen bij een webshop waar het mogelijk is om het pak retour te sturen. Hierbij is het natuurlijk wel verstandig om van tevoren dit te meten, zodat je direct goed zit. Deze webshops zullen uiteraard beschikken over de nodige maattabellen. 

Bescherming van het lichaam 

Bij het kopen van de motorkleding is het goed om te weten dat er vaak geen rugbescherming of heupbescherming is toegevoegd. Bij het motorrijden is het toch fijn om met een veilig gevoel op de motor te zitten. Daarnaast zijn sommige motorpakken zover ontwikkeld dat er een airbagsysteem als extra onder de motorjas gedragen kan worden.

Goede helm kopen 

Naast de leren motorkleding is het ook altijd belangrijk om een geede helm te dragen. Bij voorkeur een integraal helm of een systeem helm om zeker te zijn van de veiligheid van je hoofd. Het is immers het meest kwetsbare gedeelte van het lichaam. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *