Voetbalschoenen: Waar let ik op?

Alle voetballiefhebbers opgelet! De winterstop is weer bijna over. Dan kan je weer sporten, en goede schoenen zijn het halve werk. Maar, de grote vraag is bij voetbalschoenen, waar let ik op? Daarom hieronder een paar hele handige tips over de perfecte voetbalschoenen voor elke situatie.

Oranje Adidas Voetbalschoenen op voetbalveld

Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen.

Johan Cruijff

Iedere voet is anders
En dat is echt waar. Zelfs de linker verschilt een beetje van de rechter. Of je nou erg smalle voeten hebt, of wat bredere, het is belangrijk om goed na te denken over comfort. Zitten die schoenen nou echt lekker? Vergeet niet dat je er een lange tijd intensief mee moet doen. Rennen, remmen, schieten en draaien. Je bent hard bezig en je wil niet dat de oncomfortabele schoenen je in de weg zitten. Let dus goed op de breedte van je voeten, want je wil geen blaren of irritaties.

Daarnaast vallen voetbalschoenen natuurlijk niet zoals je dagelijkse sneakers. Ze zijn vaak smaller om je voet goed te ‘locken’ en zo alle verschuiving in de schoen tegen te gaan. Ze moeten goed passend zitten, maar ook niet te klein zijn. Dan kan er veel eelt of blaren ontstaan op bepaalde plekken op je voeten.

Omgeving is ‘key’
Dat klinkt heel logisch, maar het is het waard even te zeggen. Niet genoeg mensen houden rekening met de verschillende soorten speelvelden. Van een droog grasveld tot een kunstgrasveld. Er zitten meer verschillen in dan je denkt. De FG zool (Firm Ground) is dan ook het meest geschikt voor variërende grondsoorten. Natuurlijk kan je ook voor een soft- of artificial ground zool gaan, maar over het algemeen zorgt de Firm Ground zool voor algemeen ondersteunende bewegingen.

Vraag om advies
Wij kunnen nog zoveel tips geven, maar we zijn geen specialisten. Vraag daarom altijd om advies in de winkel, en ga naar een op voetbal – of sport algemeen – gefocuste winkel. Hier lopen altijd verkopers rond met kennis om voor je voet de perfecte voetbalschoen te vinden en kan je ook gelijk de schoenen echt aanpassen.

Er zijn dus best wel wat dingen om op te letten bij het aanschaffen van voetbalschoenen
Maar vooral is comfort het allerbelangrijkst.