Beginnen in de sportschool

Na lang nadenken, afwegen en uitstellen, heb je het toch gedaan: je hebt je aangemeld en je gaat beginnen te sporten in de sportschool. Waarom? Fitness laat je fit voelen. Energievoller en gemotiveerder in het algemeen. Maar hoe kan je het beste beginnen in de sportschool? Hierbij wat handige tips om even bij stil te staan.

Al die apparaten!

Kennis over hoe je de apparaten gebruikt is belangrijker dan je misschien denkt. En omdat je (hopelijk) vaak zal gaan is het goed om de basis vanaf het begin duidelijk te hebben. Je wil niet dat je juist spierpijn krijgt van het gebruik van de apparaten, in plaats van het sporten zelf. Ook zou je zelfs een langdurige blessure op kunnen lopen. Daarom is het ontzettend belangrijk om het aan de professionals te vragen.

Vraag het vooral

In elke sportschool lopen ze rond: de professionals. Je ziet het gelijk wanneer ze binnen komen. Topfit, een shirtje van de sportschool en bovendien altijd gereed te helpen. Hier kan je terecht voor al je vragen over apparatuur, maar ook met vragen over praktische zaken, goede voeding of trainingschema’s. Sommige sportscholen hebben zelfs een virtuele coach waar je je schema op kan uitzoeken! Maar het is begrijpbaar dat je een echt persoon wil vragen hoe je precies die gekke machine in de hoek gebruikt.

Work harder! Lekker beginnen in de sportschool hoeft niet moeilijk of eng te zijn.

Je bent er om te sporten

Dus laat het gaan hoe je erbij loopt. Zowel in fashion (check de blog over sportkleding kiezen hier!) als in hoe je sport. Er lopen echt niet alleen maar sterke mensen in topconditie langs die magisch nooit zweten en voor altijd door kunnen. Iedereen heeft een reden om te sporten. Of het nu gaat over een paar kilootjes die je weg wil hebben of spieren die je wil laten groeien. Niemand komt er om mooi te doen. Het is dus heel normaal om lekker te zweten, te hijgen en vragen te stellen. Iedereen is er een keer mee begonnen, en iedereen heeft in jouw schoenen gestaan.

Genoeg om te doen!

Oefening baart kunst, maar je hoeft niet te snel te gaan. Je mag je eigen tempo bepalen, en gaan zo vaak als jij zelf wil. er is een mogelijkheid om in je eentje gaan of met anderen. Je kan ook verschillende groepslessen volgen. Bijvoorbeeld fietslessen, dancesport, lessen gefocust op je buikspieren en zelfs yoga. Er is dus genoeg te doen en genoeg om beter in te worden over tijd. Maar zorg er wel voor dat je, wanneer je gaat beginnen in de sportschool, het rustig opbouwt, om zo dus die blessures te voorkomen.

Hoe meer ik oefen, hoe meer geluk ik krijg.

Gary Player

Progressie delen!

Met anderen kan je je progressie delen, bijvoorbeeld door een fitgirl-foto op Instagram, of je houdt alleen voor jezelf de progressie bij. Dit kan je gemakkelijk doen door een sportdagboekje bij te houden waarin je de oefening en work-out tijd opschrijft. Daag jezelf eens uit! Probeer je persoonlijke records te verbreken en blijf vooral jezelf ook belonen. Je doet het goed. Groeien in de sportschool is ook mogelijk na het net beginnen.