Sportkleding kiezen

Het is nu nog koud, maar snel genoeg komt de zomer er weer aan. Dan beginnen de meesten weer met sporten, zowel buiten als binnen. Een goed begin van het sportseizoen start bij de juiste sportkleding kiezen. Wat fijn zit is bij iedereen persoonlijk natuurlijk, maar er zijn wel wat dingetjes waar je op kan letten.

Je goed voelen is belangrijk

Vooral tijdens het sporten. Je wil niet dat je kleding je bekneld in het sporten en wat maakt het eigenlijk uit hoe je eruit ziet? Je sport omdat je zelf wat fitter wil zijn. Zorg er dus voor dat je niet hele strakke shirtjes of topjes draagt. Hetzelfde zo met een broek of legging. Je wil je vrijuit kunnen bewegen en kleding moet je daarin niet onderdrukken. Door je broek scheuren in de sportschool lijkt niemand fijn, dus ga eerder voor wat wijdere kleding.

De trend van het sporten

Dit gebeurt volop in Nederland. De trend is om er sportief uit te zien, en dat doe je natuurlijk sowieso als je in de sportschool staat of buiten hardloopt. Met deze gezonde trend is er natuurlijk ook steeds meer variatie in sportkleding. Zo zie je ook steeds meer mensen die sportschoenen dragen buiten het sporten.

Sportkleding kiezen

Er is dus genoeg sportkleding om uit te kiezen. Je kan ook Mixen en Matchen: een broek of legging met een andere kleur top. Val je wel lekker op! Het is belangrijk om je comfortabel te voelen in je kleding, maar dat betekent niet dat je er niet leuk uit mag zien. Je mag best wat fashionable sportkleding kiezen.

Het weer bepaald

Niet helemaal, maar het heeft wel een grote invloed op wat je aan kan trekken als je buiten sport. In koud weer is het handig om laagjes te dragen. Ook als je snel warm wordt met de sport die je doet, zoals tennis of hardlopen, is het goed om een jack te dragen. Het is gemakkelijk uit te trekken of om je middel te knopen, maar kan je net even helpen wanneer je net de kou in stapt en begint. Zo hou je het ook langer vol.

In de zomer is het handig om luchtige stofjes te dragen. Het is warm en je lichaam moet ergens die warmte kwijt. Wat je ook doet, vermijd katoen in de warme dagen, dit houdt het zweet vast wat je afgeeft en maakt je kleding nat, waardoor het sporten zwaarder wordt. Draag dus ademende stoffen zodat je, wanneer je transpireert, nog langer door kan.

Vraag om hulp

Wanneer je je in een winkel bevindt, maar niet snapt wat je nu voor wanneer moet kopen, vraag het dan. De werknemers zijn er om je te helpen en zullen beter weten voor welke sport welke kleding handig is. Ook met sportschoenen is het handig om om hulp te vragen, aangezien iedereen net weer even anders beweegt.

Boven alles: pas zelf de kleding aan en beslis of het lekker zit en leuk is. Jij mag je eigen sportkleding kiezen.