De brommerverzekering vergelijken, wat zijn de aandachtspunten?

Wanneer u over een brommer beschikt dient u er rekening mee te houden dat u deze verplicht moet laten verzekeren. Elk gemotoriseerd voertuig dat in het verkeer in Nederland wordt gebracht moet verplicht worden verzekerd. Dit geldt dus niet uitsluitend voor een motor of voor een auto. Ook wanneer u eigenaar bent van een brommer moet deze worden verzekerd. Wilt u hier graag iets meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdekt de belangrijkste aandachtspunten waar u bij een brommerverzekering vergelijken in de praktijk ten allen tijde rekening mee zult willen houden.

Brommer

1.) Welk type brommerverzekering wilt u afsluiten?

In eerste instantie moet er bij een brommerverzekering vergelijken worden gekeken in de richting van het soort brommerverzekering welke dient te worden afgesloten. Dit is grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover u beschikt. In ieder geval kan er bij het bekijken van het aanbod op de markt worden vastgesteld dat er verschillende brommerverzekeringen bestaan om een keuze uit te maken. Wat dit betreft kan er een onderscheid worden gemaakt tussen de volgende opties:

  1. De WA-verzekering voor brommers (die wettelijk is verplicht);
  2. De WA+ diefstal + brand verzekering;
  3. De WA+ diefstal + brand + aanrijding verzekering;

In eerste instantie wordt er door veel mensen voor gekozen om een gewone WA-verzekering af te sluiten voor het verzekeren van hun brommer. Deze verzekering is zoals eerder reeds aangegeven bij wet verplicht en moet dus ten minste voor elke brommer worden afgesloten. Dit betekent evenwel niet dat de WA-verzekering de enige optie is waarvoor u kunt kiezen. Er zijn zoals eerder reeds aangegeven nog twee alternatieven die ook het overwegen waard zijn.

De WA+ diefstal+ brand verzekering is een interessant en uitgebreider alternatief voor de gewone WA-verzekering die voor brommers kan worden afgesloten. Zoals de naam reeds laat vermoeden kunt u bij dit type van brommerverzekering rekenen op enkele extra interessante dekkingen. Het gaat hierbij concreet om de volgende dekkingen:

  1. Het dekken van schade als gevolg van diefstal;
  2. Het dekken van schade die het gevolg is van brand;

Wilt u de meest uitgebreide brommerverzekering op de markt kunnen kopen? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het daarvoor vooral uitkijken is naar de WA+ diefstal+ brand+ aanrijding verzekering. Voor dit type van motorverzekering geldt dat ze alle dekkingen van de andere varianten bevat, maar dan wel uitgebreid met nog een dekking voor eigen schade. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, bij een brommerverzekering vergelijken zult u eerst grondig moeten nadenken over het soort verzekering welke u voor uw brommer wenst af te sluiten.

2.) Wat is de kostprijs van de brommerverzekering van uw keuze?

Bij een brommerverzekering vergelijken zult u natuurlijk ook altijd stil willen blijven staan bij de kostprijs die verbonden is aan de verzekering van uw keuze. Voor de brommerverzekering geldt dan ook dat er geen wettelijke vaststelling voor de verzekeringspremie geldt. Met andere woorden, verzekeraars hebben ten allen tijde de mogelijkheid om zelf te bepalen welke kosten ze precies voor hun brommerverzekering in rekening brengen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer u zeker wil zijn van de laagst mogelijke verzekeringspremie kan het in de praktijk altijd interessant zijn om een grondige vergelijking uit te voeren voor wat de brommerverzekeringen betreft op vlak van kostprijs.

3.) Hoe kan de premie van de brommerverzekering worden betaald?

Zoals hierboven reeds aangegeven zult u bij een brommerverzekering vergelijken in de praktijk altijd rekening willen houden met de kostprijs die ervoor moet worden betaald. Dit gezegd hebbende is er nog een extra aandachtspunt die financieel gerelateerd is. Het is namelijk zo dat het ook altijd de moeite waard is om na te gaan op welke manier de premie voor uw brommerverzekering kan worden betaald. Dit is mogelijk maandelijks, maar ook per kwartaal of per half jaar. Uiteraard is het eveneens een mogelijkheid om de premie meteen voor een volledig jaar te betalen. Let op, wanneer u de premie van de brommerverzekering in termijnen wenst op te laten splitsen is het eventueel mogelijk dat men daarvoor extra kosten in rekening zal brengen. Dit is echter sterk afhankelijk van de verzekeraar in kwestie.

4.) Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot het eigen risico?

Een brommerverzekering vergelijken zorgt ervoor dat er eveneens rekening moet worden gehouden met het eigen risico dat in rekening wordt gebracht aan u als eigenaar en / of bestuurder van de brommer. Op het ogenblik dat u een ongeval heeft zult u kunnen vaststellen dat de verzekeraar niet zomaar vanaf de eerste euro alle schade zal vergoeden, integendeel. In plaats daarvan is het namelijk zo dat ze pas zal overgaan tot uitbetaling van zodra het eigen risico door uzelf is voldaan. Dat eigen risico wordt doorgaans standaard bepaald, maar kan indien u dat wenst nog enigszins worden aangepast. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door deze te laten verhogen. Dit zorgt ervoor dat u bij een schadegeval meer eigen risico moet betalen, maar het kan er tegelijkertijd ook voor zorgen dat de premie wordt verlaagd.

Bij een brommerverzekering vergelijken aandacht besteden aan het eigen risico is omwille van bovenstaande reden dus altijd van groot belang. Veel mensen ondervinden moeilijkheden om de premies van al hun verzekeringen te kunnen betalen. Echter, door te kiezen voor een hoger eigen risico kunt u ervoor zorgen dat deze financiële last aanzienlijk minder zwaar uitvalt.

5.) Heeft u eventueel nog nood aan extra dekkingen?

Tot slot is het bij een brommerverzekering vergelijken ook nog de moeite waard om rekening te houden bij eventuele extra dekkingen waar u nood aan kunt hebben. Net zoals voor bijvoorbeeld de autoverzekering geldt is het ook bij de brommerverzekering vaak zo dat bepaalde potentieel interessante dekkingen niet standaard zijn inbegrepen in de verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijstandsverzekering. Maakt u regelmatig lange tochten met uw brommer? Dan wilt u het niet meemaken dat u ergens strandt zonder dat u geholpen kunt worden door een gespecialiseerde partij. Die vrees is ook nergens voor nodig, want door een bijstandsverzekering af te sluiten kunt u overal op de nodige hulp rekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *